Træning i Nice!

Træning i Nice!

Endelig kom vi retur til de varmere himmelstrøg. Det har også været starten på træningen og dermed forberedelserne til sæsonen 2016. Da Team Webike/DMK er lukket, har jeg været på jagt efter et nyt team. Indtil videre er der ikke noget på plads, men træningen fortsætter jo alligevel.

Netop træningen er, hvad indlægget handler om. Jeg har fokuseret på, at udforske området lidt nærmere. Som de fleste gange begynder turen nede ved havnen hos Cafe Du Cycliste. De tilbyder klart byens bedste espresso i en dejlig atmosfære.

CafeduCycliste

Jeg starter med at granske det store Michelin-kort på cafeen og forsøger på bedste vis at huske byerne, jeg skal ramme undervejs. Listen er heldigvis til at overskue denne gang: Eze – Cap d’Ail – Monaco – Menton – Sainte Agnés – Peille – La Turbie. Visuelt er det op ad den første lokale stigning (Col d’Eze) og derfra ned til kysten og videre til Monaco og mod den italienske grænse. Ved Menton kører jeg direkte ind i landet og starter på en god stigning op mod Col de la Madone (927m). Undervejs er jeg presset flere steder pga. min alt for høje gearing 53/39. Lige som målet er i sigte, kører jeg forkert! I stedet for at køre op ad det sidste stykke af bjerget, kører jeg nu udenom på bagsiden. I min ærgelse over, at jeg ikke fik stigningen helt til toppen, må jeg nu også finde en ny vej hjem. Der går dog ikke længe, før skiltet til Peille viser sig.

LaTurbie

Mens jeg ruller roligt langs den kolde og mørke bjergside, møder jeg 3 løse hunde. Jeg havde ikke set nogen huse længe, så jeg var en anelse urolig, da de kom luntende hen imod mig. Jeg kom heldigvis forbi dem uden problemer, og som bonus fik jeg lige et par ekstra slag på pulsen!

Eze

Efter mødet med hundene går det ikke ret meget opad mere, og jeg coaster ellers nedad retur til kysten igen. Lige inden jeg er hjemme, kommer jeg til opkørslen Col d’Eze igen. Jeg kan vælge at køre direkte hjem, men beslutter mig for at køre den alligevel. Fordi jeg bare ikke kan lade vær. Denne korte men stejle stigning sætter mig igen under pres pga. gearingen. Det føles som en ond styrketræningen hele vejen op. Selvom det er hårdt, nyder jeg det alligevel. Da jeg når toppen, kan jeg stille og roligt rulle nedad til lejligheden. En skøn tur på ca. 3,5 time i en flot natur! Men næste gang SKAL jeg have Col de la Madone! 😀

/Martin