team

Mountainbike er en fantastisk  enhed, hvad enten man benytter det i sportsøjemed eller som ren og skær rekreation. Selvom mountainbike opfattes som en individualistisk oplevelse, synes jeg, at det er en oplevelse, man bør dele med andre. Det er netop grundlaget for denne hjemmeside at udbrede mine egne oplevelser i forbindelse med mountainbike.

Jeg startede med mountainbike i sommeren 2008, og da jeg generelt set er konkurrencepræget udviklede det sig hurtigt til en sport for mit vedkommende. Nedenfor er et kort overblik over, hvad jeg har brugt tiden på de sidste par år.

 

2010 – 2011

I denne periode kørte jeg for DMK Elite, det var samtidigt starten for DMK Fyn projektet i samarbejde med Tabitha Anhøj og Klaus bach. Målet var at samle de fynske licensryttere i mtb og samtidigt drage nytte af DMK´s gode løbssetup/elitearbejde osv. 2011 var også året for min første udenlandske løbsdeltagelse i Norge og senere på året i Tyskland. Det viste sig at være en helt speciel oplevelse, og på daværende tidspunkt vidste jeg, at det blev helt klart ikke min sidste optræden uden for landets grænser.

 

2012

I denne periode fik jeg tilbuddet om at køre for Team Davinci/Specialized/DMK. Det var en spændende sæson med massere af nye udfordringer. Samtidigt fik jeg muligheden for at prøve nok den dyreste cykel til dato, en Specialized 29er Epic S-works. Cyklen performede perfekt hele sæsonen, og der var ikke noget at sætte en finger på. Det blev en sæson med fokus på de lange distancer, med deltagelse i både EM og VM i XCM og yderligere to udenlandske marathon løb.

 

2013

Udfordringerne for 2013 bliver også en anelse anderledes end året før. I 2012 var der som nævnt fokus på de lange distancer, men jeg kæmpede lidt med at få træningen til at passe løbene. Forstået på den måde, at den kan være svært at træne til de udenlandske marathon, som har en del lange stigninger, når man i Danmark ikke har de helt store højdemeter. 2013 vil derfor blive præget mere af XCO fremfor XCM. Udover de hjemlige løb, vil jeg også deltage i nogle af Bundesligaløbene, hvilke er dog ikke helt fastlagt endnu. Det er nemlig en løbsserie, som er relativ billig at deltage i, og samtidigt byder på høj konkurrence og derved også vil give mig mere international løbserfaring. 2013 bliver lidt i stil med 2012, jeg skal køre på et DCU hold igen i år, det bliver sammen med nogle meget stærke ryttere i samarbejde med WeBike og DMK. Endnu engang foregår det på en Specialized Epic S-works, det bliver ikke bedre end dette. Jeg glæder mig rigtig meget til at tage hul på sæsonen sammen med en flok talentfulde og dejlige mennesker om bord på den hurtigste fully til dato.