Roc D’azur 2015

Roc D’azur 2015

Bloggen har stået stille i en længere tid desværre, men henover den næste periode garanterer jeg langt flere regelmæssige opdateringer.

Turen gik til Nice for nogle uger, hvor vi bliver boende for den næste periode. Derfor vil de kommende indlæg bære præg af de spor og ruter, som findes i området omkring Nice, både fra landevejen og singletracket!

Første event var det populære Roc D’azur i Frejus tæt ved Nice. Her kan man køre et helt væld af discpliner herunder; enduro, marathon, triathlon, xco og tilmed tandem!

Jeg var kun tilmeldt marathon distancen i år. I dagene op til fik jeg kørt de første 25 km et par gange, og følte mig ret godt tilpas på ruten. Starten gik fredag kl 8, og den sædvanlige morgenrutine med havregrød og mokkapot i bedste camping-stil gjorde underværker.

Da starten gik med tilhørende techno-musik var det som altid all-out i 30 sekunder. Efter et lille break på få sekunder, var det all-out igen. Sådan foregik det ellers de første 5-8 km, det var først da vi ramte de første stigninger efter 10 km, at der kom lidt mere ro over feltet.

97f80

Benene og hovedet fungerede i en god harmoni, og jeg følte mig stærk i den første del af løbet. Velvidende at der var mange kilometer samt højdemeter endnu, forsøgte jeg at holde en anelse igen. Lidt over halvvejs i løbet kommer vi til singletracks med ret mange store sten. Jeg får desværre skadet min ene pedal tilstrækkeligt til, at jeg kun med meget besvær kunne klikke i igen. Det udfordrede flowet en hel del, da der var mange passager, hvor man skulle af cyklen og på igen kort efter. Sidste tredjedel af løbet mistede jeg en del placeringer, da jeg måtte løbe lange sektioner. Humøret og energien var dog stadig intakt, dette skyldes klart den fantastiske udsigt undervejs kombineret med det særdeles fede singletrack!

På den sidste strækning inden mål formår jeg heldigvis at køre mig helt i hegnet, og kørt før mål slipper jeg heller ikke for et par kramper i baglåret. Resultatmæssigt følte jeg, at formen var til mere, men på dagen blev det til en 43. plads i et skarpt felt – Tallene er som følger: 4.25 hrs, 307w (NP), 2280 hm, 84 km. Dette var det sidste licensløb for 2015, og den næste tid byder på lange træningspas i det bjergrige området af Provence-Alpes-Côte d’Azur.

/Martin