På togtur i Viborg

På togtur i Viborg

Viborg var vært for sæsonens første Ligaløb i 2015. Jeg kan derfor starte med den rosende del, for det var godt nok et fuldstændigt gennemført arrangement. Der var tydeligvis styr på alle aspekter, og en stor ros går til alle de involverede parter, lige fra løbsledelsen, kommissærerne, tidstagningen og arrangørerne til alle de frivillige samt tilskuerne som var med til at gøre starten på Liga-sæsonen til en særdeles god oplevelse. Med gode rammer er det altid lettere at præstere.

Weekenden startede om lørdagen til rutetjek, hvor jeg fik kørt nogle gode runder med Giant-drengene. Jeg kunne stille og roligt mærke, hvordan spændingen steg igennem lørdagen og søndagen, og da det endelig blev tid til start, var jeg klar til at tænde op i alle turbiner.

Foto: M. Kunzendorf

Som starten gik op ad den noget ujævne græsmark, fik jeg ikke helt klemt mig med i top12, men lige inden singletracket startede, sad jeg lige deromkring. I modsætning til Vejle, hvor jeg brændte alt krudtet af i starten og døde, fandt jeg heldigvis det helt rette tempo fra start af denne gang. Pacman-taktikken var i effekt, og jeg kom stille og roligt fremad. Efter et par omgange sidder jeg med de stærke teammates Anders og Niels og vi kører et solidt Webike-tog derfra.

Foto: M. Bech

På andensidste omgang har jeg dog lidt ekstra energi, og beslutter mig for at sætte pres på. På sidste omgang sidder Niels og jeg tilbage i en battle om 4.-pladsen, og der er selvfølgelig ingen, der vil give sig uden kamp. Vi kører og rykker på hinanden op til flere gange, og jeg får endda min maxpuls i hele løbet på den sidste omgang, som også var den hurtigste i øvrigt. Men Niels når LIGE akkurat at klemme cyklen forbi i sidste sving inden dropnedkørslen. Derfra er det svært at gøre nogen forskel, og jeg kører tilfreds i mål som nr 5.

Med fare for at starte en global diskussion kommer her lidt tal! 😀 Til løbet i Vejle ugen før var tallene ikke særlig skarpe med 286w/347w (Avg/NP) på 1.33 – Hvilket havde gjort mig en anelse nervøs op til denne weekend. Følelsen var dog helt rigtig på dagen alligevel og tallene for Viborg blev 304w/373w (Avg/NP). Dette gav en intensitetsfaktor på 0.963, hvilket er meget tilfredsstillende i et løb på 1.45 time, og samtidigt falder det rigtig godt i tråd med de tests, jeg har foretaget tidligere på året.

Motivationen har fået et hak opad, som vi går ind i næste periode med flere gode løb. Fokus bliver helt klart næste Ligaløb i Kolding, indtil da benhård træning!

/Martin