Klar parat start!!!

Klar parat start!!!

Bloggens sidste indlæg var om det sidste SRAMLiga løb i 2014, meget passende kan jeg lægge ud med det første SRAMLiga løb i 2015. Jeg så gerne, at der havde været langt flere indlæg hen over vinteren, men tiden har bare ikke været til det.
Et af de mere interessante indslag hen over vinteren har været udvidelsen af udstyrsfronten med en Quarq XX1 wattmåler. Jeg indrømmer gerne, at det til dels er lidt af en lire-effekt. Men hvis man bruger dataene efter hensigten, er der nogle interessante betragtninger at iagttage. Lige for tiden er jeg i gang med nogle felt-tests, hvor jeg sammenligner Stumpjumperen og Epic´en på forskellige type ruter i forbindelse tid, watt og kørselsøkonomi. Mere om det når jeg har nok data til en helt uvidenskabelig beretning.

Som et lille sidespring synes jeg personligt, at watt-tal og tal generelt er vanvittigt fascinerende. Derfor ærgrer det mig en smule med den tabu, som foreligger omkring offentliggørelsen af watt-værdier generelt. Jeg vil langt hellere have, at folk er så åbne som muligt omkring deres værdier. Ikke fordi det giver mig en fordel, fordi det gør det absolut ikke, men derimod fordi det er interessant! Mountainbike er jo heldigvis langt mere end bare tal og absolutte værdier, hvilket netop også er det, som gør sporten så interessant og til tider uforudsigelig.

Nå, videre til weekendens fokus! Sidste år til løbet i Viborg havde jeg en hård dag på kontoret, og bare det at gennemføre var lidt af en sejr. Grundene hertil vil jeg ikke kede nogen med, men i år satser jeg på at gøre en bedre figur, og i det mindste have det lidt sjovere end sidst. 😀

Den officielle sæsonstart startede jo egentlig i Vejle sidste weekend. Debutten var også helt fin, med en hæsblæsende start hvor jeg fik kørt lidt over evne på første omgang. Men det var vildt sjovt så længe det varede, desværre gik luften lidt af ballonen efterfølgende, og jeg var lidt for lang tid om at finde mit tempo igen. Det er heldigvis en lektie lært til på søndag – måske…

I år har vi været så heldige at have både en hardtail og en fully tilrådighed. Det er fantastisk med den support fra alle vores sponsorer, som betyder, at hele udstyrsfronten er i absolut verdensklasse, om end det er service, cykler, tøj eller energi.

Med spænding i maven er der dog kun én ting, man kan være sikker på, og det er at niveauet i feltet på søndag bliver tårnhøjt, og man må skulle forvente at arbejde benhårdt for hvér en millimeter! Det i sig selv er jo også vildt sjovt 😀

Vi ses i Viborg

/Martin