Forberedelser til 2014

Forberedelser til 2014

Sæsonen er overstået for længst, og efter en velfortjent pause venter forberedelserne til 2014. De sidste 6-7 uger har stået på mængde primært på crosscyklen. Det har været lækkert, at kunne køre en masse ture uden at sidde med blodsmag i munden efter et maxinterval. Men alligevel besluttede jeg, at det var tid til at teste hjertet lidt i denne weekend. Der blev kørt cross både lørdag og søndag på to absolut velfungerende ruter.

Lørdagen bød på ræs med de unge raketter fra teamet i Vejen, hvor jeg lige kunne klemme mig ind på en 3. plads efter en længere jagt. Søndag var lidt samme scenarie, hvor jeg forsøgte efter en mindre god start, at køre mig så langt op som muligt, det endte med en 6. plads. I kraft af at træningen kun har været baseret på basetræning, var jeg godt tilfreds med at kunne køre ‘crosstempo’ uden at brænde helt sammen. :)

Oplevelsen blev dog også hjulpet på vej af en efterhånden velkørende crosskværn. Den er bygget med økonomien i tankerne, da jeg kun kører cross for hyggens og træningens skyld. Alligevel havde jeg fået plads i budgettet til et par carbon hjul til lukkede ringe og sikke en forskel! De lynhurtige og lavknobbede Tracer ringe fra Specialized fungerede helt perfekt til weekendens ruter.

Udover rolige aftenture på crossen, er jeg både startet op med styrketræning samt trappetræning. Sidstnævnte er helt klart noget, som alle burde prøve. Det er sindsygt sjovt, ekstrem hårdt og ultra effektivt. Efter 2×10 min har jeg i hvert fald ikke behov for flere trapper. Som billedet viser, så måtte min trofaste vintercykel lade livet. Jeg røg over et mindre hop og landende lidt skævt på sadlen, følelsen var lidt som at lande på en fatboy pude heldigvis. Den har fået de tæv, den skulle have. Så kan ikke være andet end tilfreds, med den indsats den har leveret. På den lyse side betyder det, at der er plads til en ny vinterkværn.

Heldigvis har Webike og Specialized forsynet teamet med nogle lækre vintercykler – Specialized Stumpjumper Comp Carbon HT. Nu er det snart tid til en ordentlig tur i skoven. Ses derude!

/Martin