EM Marathon

Update fra EM marathon i juni 2012

Weekenden stod på et af sæsonens større løb, nemlig EM på marathon distancen. Værende mit første mesterskab uden for landets grænser, var der lagt op til at suge så meget erfaring som muligt. Vi ankom fredag aften efter en længere men hyggelig køretur med fam. Bachmann. Lørdagen blev brugt på at køre lidt af ruten, det blev kun til lige knap to timer, hvoraf vi kun kørte 30-40 min på sporet.

I modsætning til løbet i Singen startede man heldigvis ikke med en syg stigning fra start af. Det betød at der var gode muligheder for at hænge på fronten i lidt af starten. Vi startede kl 8.30, og vejret var helt perfekt, måske lige en anelse på den varme side med 20-22 grader, men jeg klagede nu ikke. Blev placeret omkring 40-50 i startfeltet, hvilket var helt fint. Som starten gik var der naturligvis masser af massen, og som vi ramte den første lille græsmark, knækkede den store gruppe stille og roligt. Jeg var desværre ikke kommet helt op, hvor jeg ville. Så jeg sad i anden gruppe efter 8-10 min.

Fik dog hurtigt et samarbejde med en håndfuld ryttere på mit eget niveau vurderede jeg, men på en græsmark med høj fart nedad, trak en lige ud foran, og jeg måtte ned at smage på græsset. Ikke fedt at styrte med 40 km/t, men jeg slap heldigvis bare med en ret øm røvballe 😀 Railen var derimod røget ud af sadlen, og jeg måtte kæmpe for at få den på igen. Det føltes som en evighed inden jeg endelig fik den på igen. Vurderer at jeg tabte ca 8-10 min. Men vi var først lige startet, så der var ikke andet for, end at komme op og videre så hurtigt som muligt.

Første halvdel af løbet blev dermed brugt på at hente folk, og de sidste 30-40 km fandt jeg efterhånden nogen at køre sammen med, herunder Erik S, som desværre var punkteret et par gange. Erik var dog noget skarpere end mig nedad, og kom derfor ind et par minutter før mig, vi blev placeret henholdsvis 51 og 52 ud af et startfelt på lige knap 100.

Løbet var præget af en del tekniske sektioner med en del sten, både på op- og nedkørslerne. Særligt ved 20-70 km lå alle højdemeterne sammen med de tekniske sektioner, det gjorde det både hårdt og udfordrende. Det var egentlig et virkelig fedt løb, med massere af udfordringer. Kan godt fornemme, at jeg lige skal vænne mig til distancen og de mange højdemeter. Men det bliver bedre og bedre for hver gang. :)
Nu venter der et par rolige dage, hvor jeg skal have afsluttet et par eksaminer, derefter er der velfortjent ferie. Næste store løb bliver DM i Vejle, hvilket jeg glæder rigtig meget til. Indtil da bliver der muligvis nogle motionsløb i form af Dustcup og lign.

Vi ses i skoven :)

/Martin