DM XCO 2014

DM XCO 2014

De danske mesterskaber, i hvilken som helst sport, er naturligvis en stor begivenhed. De sidste par år har jeg ikke prioriteret DM anderledes end et Ligaløb. Men i år startede sæsonen bedre, end jeg havde forventet, og det gav en anderledes motivation hen mod DM i håb om at kunne levere et godt resultat. Netop resultatet er en tydelig indikator af ens præstation, men hvad er et godt resultat så? Op til DM havde jeg svært ved at placere mig selv resultatmæssigt i kraft af en god præstation. Er top3 godt? Eller top5? Eller måske top10? Efter lidt gransken kan jeg konstatere, at de løb jeg husker bedst, er de løb, hvor jeg føler mig frisk, og hvor tiden bare flyver af sted undervejs i løbet. Det er ikke nødvendigvis de løb med de bedste placeringer men derimod med de bedste oplevelser. Dermed ikke sagt, at placeringen er uvæsentligt. Konkurrenceløb, som jeg brænder for, handler jo netop om resultater og placeringer. Nogle gange synes jeg dog, at det kan være udfordrende at sætte sig mål uden at de bliver FOR resultatorienteret, og derfor fokuserede jeg mere på processerne optil og undervejs, for at sikre mig en god oplevelse. :)

alternate text

Photo: Niels Pind

De foregående uger op til DM bød på rimelig hård træning, herunder et Bundesligaløb i Schopp, Tyskland ugen forinden. Hele ugen op mod løbet i Tyskland fik jeg trænet en del højdemeter, og selve løbet gik også rigtig godt med en 16. plads. Det gav derfor plads til en afslappet uge op til selve DM, hvor fokus var rettet mere imod at blive frisk og klar.
Selve løbet ved Bagsværd Sø foregik rimelig udramatisk for mit vedkommende. Jeg sad med fronten på første omgang, og fandt mit eget pace et sted ude på anden omgang. Simon A. kom imponerende hurtigt op og forbi sidst på 2. omgang, han så rigtig skarp ud. Herefter rullede omgangene bare af sted, og lidt ærgerligt kunne jeg ikke sidde med Jens G i den sidste del af løbet. Jeg kommer i mål som nr 5, og jeg er ret godt tilfreds.
Selve arrangementet fungerede rigtig godt, og særligt speakeren på kælkebakken var i topklasse og fortjener stor ros. Flowet, farten og udfordringerne undervejs samt de mange tilskuere gjorde løbet til en rigtig god oplevelse.

Selvom niveauet i det danske felt er steget markant i år, har jeg stadig kunne fortsætte en positiv udvikling henover sæsonen og sidde med langt længere fremme end tidligere, og det er god fornemmelse at sidde med, når man bruger så mange timer på ens hobby. Stort tillykke til Sebastian med sejren, det var nogle skarpe og erfarne herrer, han slog i den sidste del af løbet, stor respekt herfra. :)

Den næste store udfordring bliver DM i marathon i Slettestrand den 17. august. Der venter nu en hel del kilometer på cyklen op mod DM. :)

/Martin