Debut i Solo-klassen / SOF Challenge

Debut i Solo-klassen / SOF Challenge

Efter DM i xco ventede der en rolig periode. Tankerne og kroppen fik lidt ro og en god mental opladning til den næste træningsblok op mod DM i marathon. De sidste to uger har budt på lange ture både tidlig morgen og aften. Selvom jeg har haft en del timer på cyklen, har jeg slet ikke følt mig sådan rigtig træt endnu. Træningen har foregået primært på sydsporet i Langesø, som har mange ligheder med DM-sporet i Slettestrand.

I torsdags fik jeg dog muligheden for at køre SOF Challenge i Charlottenlund. Jeg kendte ikke rigtig til løbet, men jeg fik en plads i solo-klassen og kastede mig lidt blindt ud i denne udfordring. Tidligere har jeg rystet lidt på hovedet af de soloryttere. De var ikke rigtig kloge og med en appetit for smerte i længere tid. Men mine tidligere erfaringer omkring min fysik, fortæller mig, at jeg nok er rimelig fornuftigt stillet til denne type længere udholdenhedsudfordringer.

alternate text

Photo: SonnMedia

Lørdag morgen ringede vækkeuret kl 4.50, og temmelig groggy fikser jeg et par lækre espressoshots til at starte dagen på. Fuldstændig rookie på dette område, pakker jeg alt for mange ting, som jeg naturligvis ikke får brug for. Inden starten får jeg lige hilst på konkurreterne herunder Henrik A. og Benjamin J. Det er uden tvivl et par stærke herrer på distancen, så det gjaldt om at være klog undervejs.

De første 3 timer foregår meget hektisk for mig. Indledningsvis er der ikke helt styr på ruten, så vi tager lige nogle runder på travbanen i stedet. Men vi kommer endelig af sted og ind i skoven. Tempoet er rimelig højt fra start, men jeg kan mærke, at kroppen har det rigtig godt. Jeg bruger lidt uhensigtmæssig tid på at samle vandflasker op de første to timer, og jeg må derfor lukke et par huller undervejs. Lige omkring 3 timer sidder vi tre stadig sammen, men lige efter målportalen stopper både Henrik og Benjamin for at tage nye flasker. Jeg får derfor lige pludselig 10-15 sekunder og beslutter for at holde en anelse mere gas på rundt om travbanen. Den ene langside var i stiv modvind, så jeg ville gerne undgå, at de kunne sidde på hjul der.

alternate text

Photo: SonnMedia

De næste to timer fortsætter jeg tempoet fra, hvor jeg fik hullet. Kroppen har det virkelig godt, og trangen til at give den mere gas er stor. Men jeg må bare holde igen, da jeg kun var lidt over halvvejs her.

Timerne fra 5-8 foregår i en blanding af småregn, sol og kraftigt skybrud, det gjorde det til tider svært at holde sig på ruten og svært bare at se ud af brillerne. Motivationen daler derfor en smule, og det sjove er ved at fortage sig gradvist. Men så ringer min kæreste til mig. 😀 Jeg har fra start haft musik i ørene fra min iphone, og lige pludselig ringer telefonen. Idet ruten var ret ukompliceret og ligetil, var det ikke noget problem at tale sammen. Jeg fik meldinger omkring afstanden til Henrik, som heldigvis øgede sig hele tiden stille og roligt. Derudover fik jeg et par rigtig gode peptalks de sidste par timer. 😀

Lidt uventet løb jeg af med sejren i et løb jeg slet ikke havde forberedt mig på. Det giver uden tvivl lidt mere blod på tanden hen imod næste uges DM i marathon.

/Martin