2014 Done!

2014 Done!

SRAMLiga afslutning!
Sidste weekend kørte vi sæsonens sidste licensløb på de brede dæk. Optakten var ikke helt som jeg havde ventet, i det jeg lå med influenza fra søndag til fredag aften. Set i bakspejlet tror jeg nu, det var helt fint med en lille uge helt væk fra træningen. Sæsonen har været lang og motivationen for at træne hårdt og køre licensløb er efterhånden ved at dale. Det betød så, at jeg fik lidt mere ro på i ugen op til, og lysten til at tage til Holte blev bedre for hver dag der gik heldigvis. Da lørdagen kom var den manglende motivationen dog helt væk. Sporet var nemlig rigtig sjovt, med mange fede detaljer på. Derudover var jeg i godt selskab hos Kasper ‘Sjanten’ Overgaard weekenden over. Selve løbet gik nok bedre end jeg havde turde håbe på, taget den forgangne uge i betragtning. Jeg fik en ret solid start og fandt derefter ind i mit eget tempo. Dog blev det lige mageligt på et tidspunkt og folk kom blæsende bagfra. Jeg måtte derfor lige op og mærke smerten, for at komme en anelse tilbage i løbet igen. Det endte med en 7. plads, som var helt ok.

alternate text

Photo: Jeff Ravn

Marathon double!
Nu hvor sidste løb er kørt, betyder det dog ikke helt pause endnu. Der kommer et par hyggelige marathon-races de næste to uger, herunder Prison Break samt Kongesporet. Det er to løb hvor oplevelsen er langt mere i centrum end resultatet, og det ser jeg frem til.

alternate text

Photo: GripGrab

Når efteråret stille og roligt bliver til vinter, kommer det uundgåelige mudder og generelt dårlige vejr. Men regn er jo egentlig ok, hvis man har et lækker sæt regntøj. Det samme kan man sige om cross-cyklen, at den fungerer bedst i sit rette element, som jo er ankeldybt mudder. Derfor har jeg lidt lettere ved at komme igennem vinteren, hvis jeg sidder på en cykel, som nærmest er beregnet til vinterkørsel. Selvfølgelig synes jeg, at mountainbike er fedt om vinteren, men cross er bare lidt sjovere og ofte et tiltrængt skridt væk fra mtb´en.

alternate text

Photo: Mikkel Bech

Umiddelbart har jeg snydt lidt og allerede kørt mit første crossløb, som foregik i Århus. Ovenfor kan man få en lille smag for hvordan de arrangerer cykelcross på Århus cykelbane. Det var uden tvivl det fedeste og mest stemningsfyldt crossløb, jeg nogensinde har prøvet. Mere af det!

/Martin