2012 Rapha Festive 500

2012 Rapha Festive 500

Vintertræningen går sin stille og rolige gang for tiden. Men datoen nærmer sig den 24. december. Her tænker jeg ikke på juleaften, men nærmere på Rapha Festive 500.

Konceptet er ret simpelt, det går ud på at køre så mange kilometer som muligt fra den 24. december til den 31. december, målet er naturligvis at nå de 500 km. Det er nok de færreste, som kan holde en fedtprocent på 5 % hen over vinteren som eksempelvis Chris Anker har planlagt i år. Det betyder, at der skal lægges en ekstra indsats, for at holde vægten nogenlunde stabil hen over juletiden. Hvilket netop er meningen med udfordringen.

For mit eget vedkommende er det bare en undskyldning og god motivation til at komme ud på cyklen og køre nogle gode lange stræk. Det kan på det kraftigste anbefales at deltage, så ud på rammen og få kørt en masse kilometer hen over julen. 😀 Tjek vores video fra sidste års udfordring.

Rapha Festive 500 – 2011 – Rune & Martin from Rune Hemmingsen on Vimeo.

Lidt om 2011 Rapha Festive 500.

Sidste år deltog jeg sammen med en rigtig god ven, Rune Hemmingsen. Vi startede først den 27. december, så vi var en anelse presset, hvis vi skulle nå de 500 km. Vi startede ud med oppakning på ryggen og så ellers bare ud i småregnen.

Dag 1 gik turen til Århus på vores mountainbikes. Planen var nemlig, at vi skulle ud og køre mtb sammen med Erik Skovgaard og Co. dagen efter. De første 151 km til Århus gik fint, og da vi ankom til Rikke og Erik blev der virkelig sørget for os i stor stil.

Dag 2 tog vi ud nogle stykker, Bundgaard, Skovgaard, Bjarne R. samt Rune og jeg. Der blev kørt i Mols Bjerge, som sjovt nok havde en hel del stigninger. Det var rigtig fedt at komme på skovbund efter de 151 km på asfalt. Dagen sluttede efter 105 km og et velfortjent bagerstop!

Dag 3 gik turen mod Odense igen, røven havde efterhånden formet sig som sadlen, så ømhed var der ikke noget af heldigvis. Som vi startede vores hjemtur blev der budt på stiv modvind, og på de første 2 timer med håndtaget i bund havde vi kun tilbagelagt 30 km :(. Allerede der vidste vi, at det blev en lang dag… Da vi ramte knækket ved Fredericia/Middelfart gik det heldigvis lidt lettere.

Dag 4 var afslapning samt videoredigering, vi skulle nemlig levere en fortælling om vores eventyr, for at være med i konkurrencen om bedste fortælling.

Dag 5 blev nydt i de sydfynske alper og bød på rolige 100 km.

Vi endte med at nå 507 km på i alt 21 timer fordelt på 4 ture på de knoppede dæk. Det skal helt klart gøres bedre i år! Min eneste anke er dog, at jeg ikke har min suveræne træningsmakker denne omgang, Rune har nemlig bosat sig i Freiburg klods op af Schwarzwald, kun en smule misundelig. 😀 Denne gang bliver det derfor en lonerider tur med masser af god musik. Vi ses derude!

/Martin